Linguatech zet haar externe groei door en breidt uit na overname van vertaalbureaus LinQuake en Fiducia. Beide bureaus zullen volledig integreren binnen Linguatech, waardoor haar expertise als technologisch leider in (ver)taaldiensten verder toeneemt. Na eerdere succesvolle overnames bevat het portfolio van Linguatech nu vijf vertaalbureaus, elk met hun eigen specialisatie. Met de overname van de twee gerenommeerde vertaalbureaus verankert Linguatech haar positie in de top 10 van grootste vertaalbureaus in Nederland.

Vertaalbureau LinQuake werd in 2013 opgericht door voormalig eigenaar Dave van den Akker. Het veelzijdige vertaalbureau geniet van zowel een ISO-17100 als de zeldzame ISO-18587 certificering. Met laatstgenoemde certificering specialiseert het bureau zich in het verwerken van AI-vertalingen met menselijke supervisie, wat essentieel is in het dynamische speelveld van meertalige contentcreatie.

Met de overname van LinQuake voegt Linguatech ook vertaalbureau Fiducia toe aan haar portfolio. Door de groeiende vraag naar gespecialiseerde juridische en financiële vertalingen, richtte van den Akker Fiducia in 2021 op. Het bedrijf lijfde al snel het gerenommeerde juridische vertaalbureau Hendriks & James in, dat sinds 2002 actief is in de markt en werkzaam is voor toonaangevende bedrijven in de juridische sector. Hiermee vormt Fiducia een van de marktleiders op het gebied van juridische vertalingen.

Voormalig eigenaar Dave zal komt het team van Linguatech versterken in de rol van salesmanager. Linguatech’s groep CEO Jeroen van Benten geeft aan: “Met meer dan 20 jaar ervaring in sales binnen de vertaalwereld, verwachten we dat hij waardevolle inzichten zal bieden voor de sales- en accountmanagementprocessen bij alle dochterondernemingen. We zijn optimistisch dat deze integratie zal leiden tot een vruchtbare kennisuitwisseling tussen onze ondernemingen.

Linguatech is van plan de identiteit en locatie van beide overgenomen bureaus te behouden, met de focus op het verbeteren van interne processen en het benutten van schaalvoordelen. Van Benten vult aan: “We zullen de unieke merkuitingen behouden om aan de wensen van onze klanten te voldoen. Binnen de organisatie zullen we de focus leggen op het implementeren van meer AI-oplossingen. Vooral ons innovatieve label Simply Translate boekt succes met het aanbieden van Large Language Models. De gezamenlijke kracht en uitbreiding van het portfolio zal helpen om de pioniersrol in deze snel evoluerende markt te behouden.